onsdag 7. september 2011

Skal jeg forsøke å snu klasserommet?

Jeg har latt meg fascinere av flipped classroom. Og nå vurderer jeg å hive meg på. Som småbarnsmor har jeg noen reint praktiske utfordringer i form av hvordan i alle dager jeg skal få tatt opp noe i fred og ro. Jeg har ikke akkurat noe studio hjemme i huset mitt. Men jeg lurer på å begynne med screencast i første omgang, og så får jeg se. I dag har jeg undersøkt litt og funnet ut at jeg trenger et program som kan ta opp skjerm + lyd, Camstudio ser jeg er anbefalt. Funker ikke på macen min, og har ikke helt fått det til på PCen, men jeg får jobbe med saken. På macen har jeg prøvd noe som heter iShowU som tydeligvis funker bra. Så har jeg en konto på Vimeo der jeg laster opp det jeg tar opp. Cluet er vel å få til en embedkode gjennom publikasjon på nett slik at elevene ikke behøver å laste ned noe som tar mye plass.

Men reint pedagogisk - er det for tidkrevende i forhold til nytten? Og i forhold til norskfaget, er det hensiktsmessig? I første omgang er jeg veldig stolt av at jeg i dag har a) klart å ta opp en screencast og b) klart å publisere den på its learning. Så lenge det tekniske går greit, er det jo en stor fordel.

2 kommentarer:

  1. Jeg bruker Screenflow på Mac - veldig enkelt og greit program, men dessverre ikke gratis.

    SvarSlett
  2. Jeg har jobbet som nettlærer nå i et par år, og ser helt klart fordelene med å drive med omvendt undervisning også i vanlige sammenhenger. Da jeg spilte inn videoforelesningene til et videreutdanningsemne jeg har ansvaret for, sørget jeg for å planlegge filmene som små "kapsler". Det vil si at de står på egne ben, og at jeg unngår å referere til "forrige film" eller "neste film". Slik kan jeg bruke dem også i andre sammenhenger uten at alle må se dem i riktig rekkefølge. Et godt tips er å tenke på dem som små selvstendige episoder, og forklare alle begreper som kan være ukjente. Nå kan jeg legge ut lenker til dem først, og så gå rett på problemløsning, caser, veiledning eller andre oppgavetyper når studentene kommer til undervisning. Jeg synes dette fungerer ypperlig i mange sammenhenger. Lykke til med eksperimentet!

    SvarSlett