torsdag 5. mars 2009

Blogginnlegg som "stiloppgave", eksamen og internett

Jeg tenker litt på eksamen og på det at elevene bør få mulighet til å skrive relevante tekster. I et oppgavesett jeg har delt ut til en yrkesfaggruppe nå, har jeg åpna for at elevene kan lage et blogginnlegg. Mange av elevene syntes det hørtes morsomt ut. Det blir jo mest en tøyseoppgave siden de må lage dokumentet i Word, men de får iallfall muligheten til å lage en sammensatt tekst. Jeg synes de burde få den muligheten til eksamen også. Men sånn sett burde de jo ha tilgang til internett under eksamen. Egentlig er det nokså kunstig å ikke ha tilgang til nettet under eksamen når elevene bruker nettkilder i de fleste oppgavene de løser til vanlig. Jeg bruker jo nettet hele tida sjøl.

Mange elever blogger allerede, og mye skrivetrening gir bedre skrivere. Hvis elevene synes denne formen for skriving er spennende, bør vi lærerne være der. Jeg prøvde ut Photostory i samme gruppa for noen uker siden, og dette likte de godt. Sammensatte tekster er gøy, men de bør jo få muligheten til å få vurdert de sammensatte tekstene sine skriftlig.

Akkurat et blogginnlegg tror jeg mange elever kan greie å få noe ut av, og samspill mellom det grafiske, bilde og tekst bør kunne vurderes. Men gjerne også til eksamen : )

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar